Wim Sonneveld in 'Silk Stockings'


Een Amerikaanse agent Mitchell Gertz had stomtoevallig de film over Willem Parel gezien en belde Sonneveld midden in de nacht op met de vraag of deze naar zijn hotel toe wilde komen.
Sonneveld dacht eerst dat het een grap was van een van zijn vrienden, vooral Albert Mol haalde geregeld dergelijke grapjes uit. Voor de zekerheid checkte Sonneveld het bestaan van deze Gertz bij het Amstelhotel, waarna hij zich naar het hotel repte.

Wim: Ik kreeg meteen een contract en een enkele reis Hollywood. Van dat ticket zijn we toen met z'n drieën op een goedkope boot naar Amerika gevaren. Alleen de laatste kilometers, in Amerika zelf, heb ik gevlogen, voor de schijn. Ik zat zes weken in Hollywood zonder een woord te horen. Alles werd voor mij betaald. En als ik belde om te zeggen dat ik me zo verveelde, zeiden ze 'Take a swim."

Gertz plaatste advertenties in vakbladen als Variety en de Hollywood reporter, 'we are proud te represent Wim Sonneveld, Dutch most distinguished actor-comedian' waarbij de ster werd afgebeeld op een fiets met een vlot petje op het hoofd.

Huub schreef zijn boek De suikerzoete Madonna en ging na een half jaar weer terug. Friso schilderde en Wim speelde in enkele films:

- Portrait of a spy

- The Pink Hippopotamus.

- Silk stockings

***

***

 

Naar Wim Sonneveld en Friso Wiegersma