VARIA VAN FRISO WIEGERSMA

 


Citaten over Friso:

 

Marjan Berk:

Friso is een van de leukste mannen die ik ken. Hij is zeer belezen en houdt dat ook bij. Hij weet ontzettend veel van kunst, ik heb veel van hem opgestoken. Zonder belerend te zijn kan hij alle ins en outs van dingen die we zien, vertellen.
Hij kan gedichten uit zijn hoofd reciteren, ik vind dat geweldig als mensen dat kunnen. Hij kan ontzettend geestig vertellen. Je kan verschrikkelijk met hem lachen. Ik vind het een bijzondere man.
Een lieve man? Een roos zonder doornen? Nee, ik vind hem wel pittig, hij kijkt scherp naar de mensen en kan ze doorhebben.
Nu hij ouder wordt, groeit hij in wijsheid. Een lieve man, dat is net vla. Een stevige man? Maar wel een op een gesiciliseerde manier. Geen klerenkast. Mijn oma zei altijd c'est un monsieur. Een heer van standing vind ik Friso. 

Annemarie Oster:  

Een man staat al jarenlang bovenaan mijn lijstje. Hij heeft nu werkelijk alles mee: al zijn haar nog, onbetamelijk veel gevoel voor humor, en een niet te stuiten flus de bouche. Jammer dat hij homoseksueel is. 

Corry Brokken: 

Wat ik bewonder aan Friso? Het erudiete van die man en die blije kop. Het is gewoon een stuk om naar te kijken, of hij nou 75 is of tien jaar jonger. Ik ben weg van die vent. Klaar. 

Nelly Frijda: 

Mijn band met Friso is dat ik hem zo'n verschrikkelijke aardige lieve man vind. En zo begaafd, zo'n alweter, een erudiete man en gewoon een ontzettende schat. 

Raoul Heertje: 

Met Friso praten is als het ervaren van een mooi toneelstuk. Wat je uiteindelijk raakt, zijn niet de woorden of het decor. Ergens in de lucht ontstaat iets dat je raakt.
Het zou goed voor dit land zijn als Friso ons elke avond voor het slapen gaan even toespreekt. Via de tv of de radio. Dat hij gewoon even met ons praat. Hij mag ook zachtjes neuriën of zingen.

Ruud Bos :

Friso is zo bescheiden, zo beschaafd. Het was een eer om een aantal van zijn teksten op muziek te zetten. Ik heb ook met Guus Vleugel gewerkt, maar die had heel veel tekst nodig om to the point te komen. Friso kon dat met een enkele zin.

Het was ook een eer om hem als mens meegemaakt te hebben.

Willeke Alberti :

Friso was een echte gentleman. Hij heeft met Telkens weer het mooiste lied geschreven dat ik ooit gezongen heb en dat zal altijd zo blijven. Het was een prachtige man die zoveel fraaie teksten heeft gemaakt. Iemand die desondanks altijd zo bescheiden is gebleven. We zullen hem missen, maar het wordt nu wel steeds gezelliger hierboven.

 

 


Terug naar Wim Sonneveld en Friso Wiegersma