Medewerkers van Wim Sonneveld

 Terug naar Wim Sonneveld en Friso Wiegersma


Albert Mol cabaret Wim Sonneveld

 
Friso Wiegersma tekstschrijver, decorontwerper, partner

Huub Janssen tekstschrijver, partner

Conny Stuart medewerker en goede vriendin

Joop Doderer medewerker, en echtgenoot van Conny Stuart.

Lia Dorana  werd in 1918 te Den Haag geboren. Ze zong in de oorlog in een exclusieve club in Amsterdam, allwaar Soneveld haar zag. Hoewel ze liever aan het toneel wilde gaan, stemde ze toch toe om in zijn cabaret te komen. Later vertrok ze naar Wim Ibo en naar de Boumeesterrevue, maar de jaren met Sonneveld vond ze achteraf absoluut de leukste in haar leven. Ze speelde in de familie Doorsnee, ging aan het toneel en speelde de hoofdrol in de musical Irma la Douce.

Lia was gehuwd met Reinier Verwijs en daarna met Guus Verstraete sr, die ze nog kende uit haar Sonneveld tijd. (Door dat huwelijk werd ze de schoonmoeder van Simone Kleinsma)

Hetty Blok werd in 1920 te Arnhem geboren. Ze werkte bij Fien de la Mar en werd door Stuart aangewezen om haar te vervangen bij Sonneveld, omdat Stuart zwanger was. Blok speelde bij Sonneveld tussen 1947 en 1950. Net als Dorana werd ze bekend bij het grote publiek door bij de familie Doorsnee te gaan werken. Beroemd werd ze als zuster Klivia in de serie Ja zuster, nee zuster. Ook was te zien in Hamelen.

Kees Brusse werd in 1925 te Rotterdam geboren. Hij speelde bij het Centraal Toneel en deed aan cabaret met Wim Ibo. In 1945 en 1946 was hij verbonden aan het Sonneveld cabaret. Hij trouwde met Maria Verstraete, de zus van Guus. Ging weer terug aan het toneel.

Guus Verstraete werd in 1914 in Rotterdam geboren in een familie van acteurs. Hij speelde in de film, en tussen 1947-1952 bij Sonneveld.

IJda Andrea - Zij werd ca 1923 geboren en speelde in 1956 mee in het Sonneveld Cabaret (Huis, tuin en Keuken) Ze zong op de plaat de stem van Juffrouw van Dam in Verliefd op juffrouw van Dam.

Andrea had op de toneelschool gezeten in dezelfde klas als Ton Lutz, Egbert van Paridon, Hans Tobi en Ellen Vogel. Daarna werkte ze bij de toneelgezelschappen Start, Comedia en Puck, tevens was ze te zien in vele tv-series zoals Maigrait, De klop op de deur, Kant aan mijn broek en Merijntje Gijzen.

De schrijver Johan van der Zant was zo verliefd op IJda dat hij zijn pseudoniem op haar achternaam baseerde: Hans Andreus.

Emmy Arbous (1897-1954) begon als danseres en stapte over naar operette, toneel en revue. Vanaf 1954 trad ze op bij Sonneveld. Ze stierf jong door een chronische bronchitis.

 

Eri Rouche (1916 2008) heette eigenlijk Geertje Spaan. Ook zij begon bij het ballet, ging ook zingen en kwam bij het cabaret. Zij was gehuwd met Wim de Vries, die ook aan Sonneveld was verbonden.

 

Truuk Doyer, geboren in 1917, was voornamelijk danseres. Ze verhuisde later met haar echtgenoot naar Noorwegen.  

Terug naar Wim Sonneveld en Friso Wiegersma